13
05/2010
0

Az alkohol társadalmi hatása

"Utálnék absztinens lenni. Képzeljük el, hogy reggel felkelünk, és lehet tudni, hogy ennél jobban már nem is fogjuk érezni magunkat" Dean Martin

Az örömérzeten felül - saját tapasztalatom szerint - az alkohol hatalmas társadalmi funkciókat lát el. Elősegíti a szocializációt. Ha csak azt nézem, a baráti köröm megduplázódott amióta alkoholt fogyasztok, persze nem úgy kell elképzelni, hogy csupa alkoholistával vagyok körülvéve. Nem erről van szó, egyszerűen csak rengeteg emberhez kerültem közel a közös iszogatások alkalmával. Az emberek ilyenkor olyan dolgokat is kimondanak, amit józanul valószínüleg sohasem tennének és ez valahogy közelebb hozza őket egymáshoz. Kialakul egy bizalmi kötődés, ami egyértelműen a szesznek köszönhető. A férfiaknak bátorságot, a nőknek lazaságot kölcsönöz. Könnyebben ismerkedünk, oldja a gátlásainkat és eluralkodik rajtunk a 'kit érdekel' életérzés. Mintha semmi veszíteni valónk nem lenne és valójában nincs is..

A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr422001188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása